Sushiriisi ettevalmistamine

Riisi keetmisel kasutatakse alati spetsiaalset sushi-riisi (eriline lühikeseteraline riis, mis keetmisel muutub lumivalgeks ja kleepjaks massiks, aga samas on temas selgelt eristatav iga riisitera).

Vee ja riisi vahekord: 2 klaasi sushiriisi, 2,5 klaasi vett

  1. Vala riis pesemisnõusse ja pese külma puhta veega

  2. Korda eelnimetatud tegevust seni kuni pesuvesi muutub täiesti puhtaks

  1. Vala pestud riis sõelale ja lase nõrguda (kuivada)

  2. Aseta riis pannile või spetsiaalsesse keetjasse ja lisa vesi

  3. Keetmiseks kasuta just niipalju vett, et riis oleks kaetud. Ära liialda veega!

  4. Lase riisil vees liguneda vähemalt 30 min (ideaalis 1 tund)

  5. Kui kasutate keetmiseks panni, katke pann kaanega ja kuumutage keemiseni kõrgel temperatuuril.

  6. Kui vesi juba keeb, keera kuumus võimalikult maha ja keeda ca 15-20 min kuni vesi on praktiliselt välja keenud

  7. Eemalda pann tulelt ja lase riisil “tõmmata” 10-15 min.





Nõuanne: Ka juhul kui kasutad spetsiaalset riisikeetjat, lase riisil siiski enne serveerimist “tõmmata” 10-15 min

Riisisegu ettevalmistamine

Lähteainete vahekord::

  • 3 klaasi keetmata sushiriisi

  • 1/3 klaasi riisiäädikat

  • 2 spl suhkrut

  • 1 tl soola

Sega omavahel riisiäädikas, suhkur ja sool pannil ning kuumuta nõrgal kuumusel, kuni suhkur on lahustunud

Lase äädikasegul jahtuda

Laota keedetud soe riis laiale puitalusele.

Piserda äädikaseguga riisi ja sega riisi kergelt ja kiiresti. Jälgi, et riisiterasid segamise käigus ei purustataks. Riisisegule ilusama läike andmiseks võid segamise käigus seda liikuva õhuga kuivatada (näiteks ventilaatorit kasutades)

Riisisegu on nüüd kasutamiseks valmis